Voinko esittää toiveita perheeseemme sijoitettavasta lapsesta?

Perhehoitoperhe voi esittää toiveitaan AVAn esitietohaastattelun yhteydessä tai perhehoitajuuden aikana. AVA perhepalvelut huomioi perhehoitoperheen toiveet sijoituspyynnöissä.

Ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin löytää lapsen tarpeisiin valmiuksiltaan vastaava perhehoitoperhe. AVA perhepalveluiden palvelupäällikkö ottaa perhehoitoperheeseen yhteyttä ja kertoo perhehoitoperheelle lapsen arjen tilanteesta sekä hänen tarpeistaan. Perhehoitoperhe jää tällöin pohtimaan, onko heillä valmiuksia vastata kyseisen lapsen hoidon ja huolenpidon tarpeisiin.

Mikäli perhehoitoperhe päätyy etenemään toteutuneen tiedustelun pohjalta, niin AVA perhepalvelut esittelee perhehoitoperheen valmiudet lapsen asioista vastaavalle sosiaalityöntekijälle, joka tekee asiassa päätöksen. Päätös voi olla myönteinen tai kielteinen.

Mikäli päätös on myönteinen, niin asiassa edetään tutustumisiin, joissa edelleen arvioidaan perhehoitoperheen sopivuutta lapselle, kunnes kaikilla osapuolilla on yhteinen näkemys siitä, että lapsi voi muuttaa perheeseen.

Vieritä ylös