Oletko kiinnostunut ryhtymään AVA:n lastensuojelun perhehoitajaksi?

AVA järjestää infotilaisuuden perhehoidosta 4.5.2022 klo 18-19. Osallistu Teamsin välityksellä kuulemaan ja kysymään perhehoidosta. Liity tästä.

Lastensuojelun perhehoito on lapsen hoivan ja huolenpidon järjestämistä yksityisessä kodissa välittäen ja arvostaen häntä perheenjäsenenä.

Lastensuojelun perhehoitajia kutsutaan sijaisvanhemmiksi ja perhettä sijaisperheeksi.

Sijaisvanhemmuus on koko perheen asia!

Sijaisvanhemmuus on koko perheen asia!

Miten lastensuojelun perhehoitajaksi tullaan?

Lastensuojelun perhehoitajana voi toimia yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa.

Perhehoitajana toimiminen edellyttää ennakkovalmennuksen suorittamista, AVA perhepalvelut tarjoaa AVAn perhehoitajaksi ryhtyville maksuttoman PRIDE-ennakkovalmennuksen.


Ennen perhehoitajaksi ryhtymistä tarvitaan kuitenkin lääkärin sekä asuinkunnan puoltavat lausunnot hakijan soveltuvuudesta perhehoidon tehtävään.

youth, children, wagon-640094.jpg

Hoitopalkkio ja korvaukset

Toimeksiantosopimuksessa määritellään hoitopalkkion ja kulukorvauksen sekä tarpeenmukaisen käynnistämiskorvauksen määrät.
AVA huolehtii palkkioiden ja korvausten maksuista perheille.
Hoitopalkkio ja korvaukset ovat veronalaista tuloa. Hoitopalkkio kerryttää eläkettä ja maksetut korvaukset huomioidaan verotuksessa vähentävinä kuluina.

Toimeksiantosopimus on kunnan ja perhehoitajan välinen lapsikohtainen sopimus.

AVAn tuki perhehoitoperheelle

AVAn perhehoidon tuesta vastaava työntekijä pitää yhteyttä perhehoitajiin puhelimitse ja kotikäynnein. Tukityöntekijä on perhehoitajan mukana erilaisissa neuvotteluissa ja tapaamisissa ja päivystyspuhelin on perhehoitajan käytössä 24/7. Perhehoidon tehtävässä et jää yksin.


Tarjoamme perhehoitajillemme valmennusta, täydennyskoulutusta, työnohjausta, tarvittavan mentorin tuen tai erityistilanteeseen tilatun asiantuntija-avun.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Katso vastauksiamme usein kysyttyihin kysymyksiin

Kiinnostuitko?

Lähetä viesti niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää

Scroll to Top
Vieritä ylös